Projekti društvene odgovornosti: predavanje gospodina Mile Mrvalja


U četvrtak, 29. siječnja 2015. godine na Visokoj školi za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje „Nikola Šubić Zrinski“ predavanje je održao gospodin Mile Mrvalj ili kako sam sebe naziva, bivši beskućnik. Predavanju su, osim studenata Visoke škole, prisustvovali učenici Privatne gimnazije i ekonomske škole „Katarina Zrinski“ te nastavno osoblje Obrazovne grupe Zrinski.

Gospodin Mile Mrvalj započeo je izlaganje prepričavanjem niza teških životnih okolnosti koje su ga dovele do siromaštva i naposljetku do beskućništva. Istaknuo je „vječnu“ borbu siromašnih s birokracijom u cilju dobivanja osobne iskaznice što je nužni preduvjet za ostvarenje nekih temeljnih ljudskih prava. Zahvaljujući svojoj ustrajnosti utjecao je na promjene zakona o uvjetima za dobivanje osobne iskaznice, koje danas više idu u prilog beskućnicima. Podsjetimo se, gospodin Mile Mrvalj dobitnik je posebnog priznanja za volonterski doprinos u 2013. godini zahvaljujući svojem iznimnom angažmanu kroz različite udruge s naglaskom na one koje se bave beskućnicima čije probleme najbolje razumije onaj tko ih je stvarno iskusio i prenosi ih široj javnosti. Ono što gospodin Mile Mrvalj naglašava kroz cijelo predavanje, a i svojim životnim primjerom, jest važnost pozitivnog stava za izlazak iz teških životnih situacija, ali i upornost, pa i poduzetnički duh - osobine koje ga dijele od tipičnog beskućnika.   


  Zašto upisati Visoku Školu?

Zato što Visoka škola Zrinski svojim programima već od prve godine studija svoje polaznike priprema za osnivanje i vođenje vlastitog poduzeća.

  Kontakt ispitnog centra:
  PROMETRIC

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: +385 1 400 40 92
E-pošta: nikolina.ziljak@zrinski.org

  Kontaktirajte nas:
  Visoka škola Nikola Šubić Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: + 385 1 36 47 099
E-pošta: nikola@zrinski.org