ICEL 8


[ICEL8, 16.11.2018.]

I ovogodišnja konferencija (ICEL8) održana je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Brojni stručnjaci, znanstvenici i praktičari danas su razmjenjivali svoja iskustva i znanja na temu inovacija i poduzetništva, a naglasak je bio na održivom poduzetništvu kao čimbeniku konkurentnosti te njegovoj važnosti za ekonomski razvoj.

Glavna tema konferencije bila je „Održivo poduzetništvo - poslovni uspjeh kroz interakciju ekonomskog, društvenog, ekološkog i kulturnog sustava“ te je obuhvatila stavove i razmišljanja znanstvenika, stručnjaka i praktičara o ulozi pojedinaca, grupa i organizacija u stvaranju održivog poduzetništva, o izazovima i trendovima održivog poduzetništva te ostalim aktualnim temama vezanim uz poduzetništvo.

Dekan Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski dr.sc. Ivica Katavić, prof. v. š. osvrnuo se na izazove održivog poduzetništva, pri čemu je istaknuo: „Ključni izazov održivog poduzetništva je uravnotežiti potrošnju ograničenih resursa na ovoj planeti i zadovoljiti potrebe korporativnog svijeta i društva u cjelini. Kada se tome dodaju istraživanja koja upozoravaju da će 50 % poslova preuzeti roboti i umjetna inteligencija, onda nam je nužna promjena paradigme da tradicionalno obrazovanje za poduzetništvo može smanjiti broj razočaranih mladih nezaposlenih ljudi. To je poziv na akciju da prestanemo raditi iste stvari, a očekivati različite i bolje rezultate.“

 

Dekan Visoke škole za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski dr.sc. Ivica Katavić, prof. v. š.

 

Svoje su poduzetničko iskustvo s gostima podijelili cijenjeni Alcino Pascoal, savjetnik za upravljanje tvrtke Madan Parque iz Portugala i Ivan Bračić osnivač, savjetnik uprave i prokurist tvrtke PIP d.o.o. te predsjednik Udruge inovatora Hrvatske.

 

Alcino Pascoal (savjetnik za upravljanje tvrtke Madan Parque)

 

Ivan Bračić (osnivač, savjetnik uprave i prokurist tvrtke PIP d.o.o. te predsjednik Udruge inovatora Hrvatske)

 

Na prvom se panelu raspravljalo o poduzetništvu s aspekta obrazovanja i razvoju poduzetničkih kompetencija, a moderirala ga je doc. dr. sc. Marina Stanić.

Panelisti su bili: Ivona Adrić, mag. oec., Sara Delač, mag. psych., mr. sc. Sanja Bračun, Igor Buzov, dipl. inf.

Jasmina Radičević, mag. educ. philol. croat. et mag. educ. hist. i Pred. VŠ. Mirza Kulenović

 

PANEL 1

 

Tema drugog panela je bila Poduzetništvo i gospodarstvo, a moderatorica mr. sc. Zrinka Gregov.

O temi su raspravljali prof. dr. sc. Dragan Roller, Monika Musulin, spec. oec., mr. sig. Dragutin Vurnek, Mario Šimunković, mag. oec. i Nikolina Žiljak, bacc. oec.

 

PANEL 2

 

Upravljanje poduzećem s naglaskom na specifične oblike poduzetništva bila je tema trećeg panela kojeg je moderirao dr. sc. Mile Marinčić, v. pred. Uz studente s Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Karla Kovačića i Tinu Patafta, na panelu su sudjelovali v. pred. Matej Perkov, mag. rel. int. et dipl. te dr. sc. Marina Gregorić, viši predavač.

 

PANEL 3

 

Konferenciju je zatvorio predavač Visoke škole Nikola Šubić Zrinski Danijel Knežević, mag. oec. zahvalivši se svim partnerima, sponzorima, pokroviteljima i suradnicima na doprinosu ovom uspješnom događaju.

DANIJEL KNEŽEVIĆ


  Zašto upisati Visoku Školu?

Zato što Visoka škola Zrinski svojim programima već od prve godine studija svoje polaznike priprema za osnivanje i vođenje vlastitog poduzeća.

  Kontakt ispitnog centra:
  PROMETRIC

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: +385 1 400 40 92
E-pošta: nikolina.ziljak@zrinski.org

  Kontaktirajte nas:
  Visoka škola Nikola Šubić Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: + 385 1 36 47 099
E-pošta: nikola@zrinski.org