Braniteljima, vojnim invalidima te civilnim žrtvama rata povoljniji uvjeti upisa!


U srijedu, 13. srpnja 2016., u Ministarstvu branitelja potpisan je Sporazum te dodatak Sporazuma o suradnji Ministarstva branitelja, Zajednice braniteljskih zadruga, Zajednice udruga i članova hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Zagreba i Obrazovne grupe Zrinski (OGZ).

Sporazum je u ime Ministarstva branitelja potpisao ministar Tomo Medved, u ime Zajednice braniteljskih zadruga predsjednik Mijo Vukušić, u ime HVIDRA-e Grada Zagreba predsjednik Ante Tandara te u ime OGZ-a, predsjednik Upravnog vijeća OGZ-a Vitomir Tafra.

Ovim je Sporazumom braniteljima i članovima njihovih obitelji, ratnim vojnim invalidima i njihovim obiteljima, djeci i obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te civilnim žrtvama rata omogućen upis po povoljnijim uvjetima u sve obrazovne programe školovanja, osposobljavanja i usavršavanja u ustanovama OGZ-a.

Cilj je Sporazuma povećanje konkurentnosti hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djece stradalih hrvatskih branitelja i djece zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, hrvatskih ratnih vojnih invalida i njihovih članova obitelji te dobrovoljaca Domovinskog rata i njihovih obitelji, u cilju samozapošljavanja i zapošljavanja, kao i stvaranja uvjeta za njihovo što uspješnije integriranje u društveni i gospodarski život, a sve u svrhu poboljšanja kvalitete življenja, osiguranjem stabilnih i zajamčenih izvora financiranja.

Zajednički je cilj sudjelovanje u kreiranju, pripremi i realizaciji projekata, akcija i programa, a s konačnim ciljem razvitka i podizanja kvalitete cjeloživotnog obrazovanja za poduzetništvo i razvitka poduzetničkih potencijala hrvatskih branitelja.

Svrha je zajedničke suradnje poticanje donošenja dodatnih mjera društvene zajednice za podizanjem razine stručnosti i znanja branitelja i članova njihovih obitelji kako bi mogli stjecati što bolje obrazovanje te na taj način postati sposobniji i konkurentniji na tržištu rada.


  Zašto upisati Visoku Školu?

Zato što Visoka škola Zrinski svojim programima već od prve godine studija svoje polaznike priprema za osnivanje i vođenje vlastitog poduzeća.

  Kontakt ispitnog centra:
  PROMETRIC

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: +385 1 400 40 92
E-pošta: nikolina.ziljak@zrinski.org

  Kontaktirajte nas:
  Visoka škola Nikola Šubić Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: + 385 1 36 47 099
E-pošta: nikola@zrinski.org