"Od ideje do projekta" - savjetovanje o sportu u programima EU


Odjel za programe Europske unije i međunarodnu suradnju Zagrebačkog športskog saveza u suradnji s Inovacijsko razvojnim centrom Zrinski (IRCZ) održao je savjetovanje o sportu u programima Europske unije pod nazivom „Od ideje do projekta". Savjetovanje je održano 10. listopada 2012. godine od 10 do 12 sati u velikoj dvorani Almeria centra.

 

Temelj IRCZ-a je razvojna i istraživačka djelatnost, a leži, među ostalim, na planiranju, izradi, provođenju, nadzoru i evaluaciji projekata te treningu i konzaltingu za projektni menadžment. Svojim znanjem i iskustvom djelatnice IRCZ-a održale su savjetovanje za 140 sudionika - predstavnika sportskih saveza i klubova te sportskih djelatnika koji su dobili jasan uvid u programe Europske unije i natječaje unutar kojih bi se njihove ideje i projekti mogli aplicirati i realizirati.

 

Savjetovanje je u ime predsjednika Zagrebačkog športskog saveza gospodina Branimira Bašića, svih tijela saveza te stručne službe otvorio član Upravnog odbora Zagrebačkog športskog saveza doc. dr. sc. Mario Bajić koji je pozdravio sve prisutne i zaželio uspješan rad.

 

Aktivnim uključivanjem sudionika i konstruktivnom raspravom svih prisutnih doneseni su sljedeći zaključci:

  1. Iznimno je potrebno da se stručna služba Zagrebačkog športskog saveza zajedno s mjerodavnim institucijama na državnoj razini aktivno uključi u što bolje pozicioniranje sporta u Nacionalnom strateškom referentnom okviru za razdoblje od 2014. do 2020. godine, budući da je sport trenutno u tim dokumentima slabo zastupljen.
  2. Osnaživanje i punjenje Upisnika projektne dokumentacije za natječaje Europske unije (baze podataka) oformljenog od strane Odjela za programe Europske unije i međunarodnu suradnju s ciljem informiranja ostalih članica ZŠS-a o mogućim problemima i potrebama u procesu apliciranja športskih projekata na programe Europske unije.
  3. Potaknuti članice ZŠS-a s mogućim projektnim idejama na aktivniju suradnju s Odjelom za programe EU i međunarodnu suradnju s ciljem dobivanja pomoći i što bolje pripreme samih projekata.

  Zašto upisati Visoku Školu?

Zato što Visoka škola Zrinski svojim programima već od prve godine studija svoje polaznike priprema za osnivanje i vođenje vlastitog poduzeća.

  Kontakt ispitnog centra:
  PROMETRIC

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: +385 1 400 40 92
E-pošta: nikolina.ziljak@zrinski.org

  Kontaktirajte nas:
  Visoka škola Nikola Šubić Zrinski

Selska cesta 119, 10 110 Zagreb

Tel: + 385 1 36 47 099
E-pošta: nikola@zrinski.org